Verschillende soorten Espresso Koffie

0
3608
cups voor koffie

Espresso is oorspronkelijk Frans, maar is sindsdien uitgebreid in Italië. De smaak kan intenser en compacter zijn dan gewone zwarte koffie. De smaak is veel intenser en veel compacter in vergelijking met filter koffie of espresso. Het is er in verschillende varianten, die de basis vormen voor veel verschillende kopjes koffie. Elke soort espresso is heerlijk om te verkennen zonder een mening van te voren te hebben, desalniettemin ben ik een voorstander om een verscheidenheid aan espresso’s te combineren soms.

 

Espresso koffie drinken

Een gewone espresso is ongeveer 50 gram compleet in een kleine kopje en het heeft een dunne roodbruine schuimlaag er bovenop. Het smaakt goed met alleen een beetje suiker, als je de espresso te sterk vind, kun je het met een klein beetje warm water vermengen. Dit soort kopjes koffie staan bekend als Caff Americano en is op veel manieren vergelijkbaar met normale koffie voor de mensen in Italië. Ristretto is eigenlijk een soort die fijner is en minder gekleurd heeft en (ongeveer 50 tot 80 gram weegt). Lungo is echt een Grote espresso, maar in plaats van heet water toe te voegen, zoals we in een Americano doen, laten we nu nog meer heet water door de gemalen koffiebonen persen. Zo geeft de espresso een bittere smaak, en zeker een groter volume (ongeveer 170 tot 225 gram.

 

Doppio koffie is echt een dubbele espresso van bijvoorbeeld een combinatie van twee espresso’s in één kop. Espresso Macchiato en maar een volume melk van z’n vijfendertig gram gestoomde volle melk. Een Cortado  koffie kan ongeveer 10 grammen zwaar zijn. Zoals een espresso met een beetje extra crème op de top. Cororo koffie is echt een espresso met een beetje alcohol er in. En cappuccino staat er om bekend dat de italianen dit drinken voor het ontbijt. Vroeger was het ook in Wenen zo dat Cappuccino werd bereid als een espresso met gestoomde volle melk.

Doppio koffie drinken

Natuurlijk zijn er nog vele ander soorten espresso in de verschillende landen te benoemen maar wellicht is het beter voor u om deze koffie soorten zelf te ontdekken wanneer u op zomer of  winter vakantie bent in een ander land. Landen zoals Oostenrijk staan bekend om hun heerlijke kopjes koffie hoog in de bergen dus dat is dubbel genieten na een flinke ski afdaling.

Espresso koffie kopen

Maar voor een super ervaring van espresso koffie drinken moet ik u toch aanraden om naar Italië te gaan. Stel je voor op een heerlijke dag tijdens je mooie autovakantie om te genieten op een terras in een piep klein Italiaans dorpje ergens op een berghelling de menu kaart te aanschouwen en het heerlijke eten in je op te nemen onder het genot van een onvervalste Italiaanse espresso.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here