Een nieuw koffie apparaat kopen

0
3193
Een nieuwe koffie machine kopen

Wanner je een nieuw koffie apparaat wil kopen waar kijk je dan naar en waar laat je de beslissing van af hangen om een bepaald type koffie apparaat te kopen. Kijk naar de prijs en welk type koffie apparaat het is. Heeft hij pad’ s of cup’s en welke soorten pad’ s zijn er en welk soorten cup’s wat is voor u belangrijk. Ook de prijs van een verpakking pad’s of cup’s kunnen doorslaggevend zijn.

 

Soorten koffiemachines

Zoals ik al eerder verteld heb, zijn er meerdere types koffie machines zoals de ouderwetse koffiemachines waar het water in een reservoir aan de kookpunt gebracht en daarna het water via een pijpje in de filter valt, de zogenaamde filterkoffiemachines. Daarnaast hebben we de cup machines waar je een voor gefabriceerd cupje in de machine kan stoppen en de machine doet de rest. De cup zijn gevuld met verschillende soorten voor gefabriceerde koffie met vele melanges. Ook kunt u kiezen voor een koffie machine met pad’ s deze zijn in bulk verpakking te koop de pad stop je in een houder van het koffie apparaat sluit het klepje en het hete water wordt onder druk door de pad gedrukt. De pad’ s zijn van veel verschillende merken en leveranciers te verkrijgen bij de supermarkten, pad’s zijn gemaakt van papier koffie cup’s daar in tegen van aluminium wat meer belastend is voor het milieu. Verder heb je ook de espresso apparaten voor de consumenten markt hiervoor gebruik je vers gemalen koffie die je in een metalen kuipje moet doen en de machine doet de rest. Dit type machine kan gekocht worden met een opschuimer zodat je verse warme melk in je espresso hebt.

 Philips Senseo koffie pad machine

Prijzen voor pad koffiemachines

De Philips Senseo HD7804/70 van Philips zijn de koffie machines met de ronde vormgeving en al verkrijgbaar vanaf 69 euro deze Koffie apparaten zijn te verkrijgen in de kleuren rood grijs en roze. Via het internet kunt hier veel over vinden.

De Philips Senseo HD7865 Deep Dark zijn de koffiemachines met het vierkante ontwerp deze zijn ook te verkrijgen in veel verschillende kleuren zoals zwart rood en wit de prijzen voor dit type variëren van 87,95 tot ongeveer 169,00 euro deze dure heeft dan wel een op schuimer er bij. Kijk op het internet voor meer details.

Philips Senseo filter machine

De Philips HD7892/80 is een filter koffiezet apparaat deze apparaten zijn ook in verschillende kleuren te verkrijgen de prijzen voor dit type liggen tussen de 99,- euro en de 130,00 euro.

Ik heb hier een aantal voorbeelden genomen van het merk Philips maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken om uit te kiezen ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten denk bijvoorbeeld aan de merken Illy, Philip, Lavazza, Nespresso, en Tassimo. De prijzen in het algemeen voor consumenten machines liggen globaal tussen de 60 euro en de 500 euro. Waarvan de espresso apparaten wel in het hogere sigment liggen.

 

Philips Senseo koffie cup vierkant

Prijzen voor cup koffiemachines

Magimix 11353 is een cup koffiemachine deze machines zijn vaak in een vierkante vormgeving en gebruiken alleen cups ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen van zwart tot en met rood en de verkoop prijs ligt ongeveer rond de 79,00 euro

De Krups XN type zijn er veel verschillende kleuren zoals cream, wit, rood en oranje de aanschaf prijs van dit mooie model ligt ongeveer ronde de 96,40 tot 114,00 euro.

DeLonghi EN type is ook een mooie machine om te zien over het algemeen zijn DeLonghi machines vierkant en hebben ook uiteenlopende kleuren, zwart, wit, en de prijs begint ronde de 79,10 euro

Verder zijn er nog meer merken die cup’s gebruiken voorbeelden hier van zijn KitchenAid, Nespresso, Siemens en Philips.

Professionele koffiemachines voor bedrijven

Koffiemachines voor bedrijven zijn er in vele soorten en maten. Denk hier bij aan een klein apparaat voor een bedrijf van 50 medewerkers of bedrijven waar honderden mensen werken. Voor bedrijven is de tijde die een machine er over doet om een kop koffie te maken belangrijk, doordat de productie snelheid van een kopje koffie belangrijks is is er ook verschil in type machines hierdoor heb je machines met oplos koffie en voegt de machine alleen nog maar warm water toe. Ook zijn er machines die eerst de koffie vers malen deze kopjes koffie zijn wel een stuk lekkerder alleen het neemt wel wat meer tijd in beslag, Verder zijn er ook professionele koffie machines die cup’s gebruiken daar is de productie tijd iets korter van dan bij vers gemalen koffie machines. Sommige professionele machines kunnen meer dan alleen koffie schenken zij hebben vaak warme chocolademelk, thee, en soep in het assortiment.

Prijzen voor professionele koffie machines

De prijzen voor professionele koffie machines liggen op elke duizenden euro’s Leveranciers voor dit soort machines zijn bijvoorbeeld Maaskoffie, Douwe Egberts, Cavea Nescafé, Bravilor, Of de Jura Impressa. Op de tweedehands markt is er ook veel te verkrijgen en voor aanzienlijk lagere prijzen. Hier variëren de prijzen tussen de 500 euro en 2500 euro voor een goede machine. Wanneer u voor een nieuw machine kiest kunt u bij het laten opstellen van de offerte vragen of er een onderhoud contract is en wat dat precies inhoud. Tegenwoordig is het normaal dat bedrijven eigen gekwalificeerd personeel heeft. Dit bij uw machine twee tot drie maal per week de machine komen bijvullen en reinigen. De kosten kunnen hier door terug lopen zeker wanneer er meer dan een machine in uw pand aanwezig is, Ook het eigen personeel dat normaal gesproken training moet volgen en een aantal arbeidsuren kwijt is aan schoonmaak storing afhandeling en reinigen daar bent u van verlost.

 Waar moet ik op letten

Waar moet ik op letten

Aanschaf prijs, voor hoeveel kopjes per dag, de afmeting, staand model of tafel model koffie cup, pad, of filter koffiemachine, of een complete drankenmachine, onderhoud e of onderhoudscontract bij professionele machines en zijn de machines makkelijk schoon te maken. Moet ik mijn  personeel een training geven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here