Niet mokken, maar lekker…koffie drinken: De kracht van een goede mok

0
3095
Niet mokken, maar lekker...koffie drinken De kracht van een goede mok

Koffie is veel meer dan alleen de smaak van koffie. Een goede kop koffie streelt alle zintuigen. Immers behalve je smaakpapillen geniet je ook van koffie door eraan te ruiken of te zien hoe het melkschuim de mooiste vormen maakt. En wat is er lekkerder dan je handen warmen aan een goede mok? Tijd dus om even stil te staan bij de verschillende soorten koffiemokken.

Maak je koffie persoonlijk

Maak je koffie persoonlijk

Wanneer je koffie drinkt, of je het nou alleen doet of in gezelschap van anderen, is het in de kern toch even een momentje voor jezelf. En wees nou eerlijk, als je thuis voor jezelf een lekkere latte macchiato bereidt, heb je dan niet die ene beker die je daarvoor het liefst gebruikt, die ene beker die je speciaal afwast ook al staan er nog anderen in de kast, die ene beker waarin je koffie nét wat beter smaakt? Dat komt omdat de smaak van koffie zo’n totale ervaring is.

Verschillende huishoudens, verschillende mokken

verschillende huishoudens verschillende mokken

Als je regelmatig bij een vriend of vriendin op de koffie gaat, zul je de mok waaruit je daar drinkt gaan associëren met je ervaringen daar. Vandaar dat je met verschillende soorten koffiemokken verschillende ervaringen creëert. Als je een echte koffieliefhebber bent, dan zul je ongetwijfeld ook aandacht willen besteden aan wat in dit geval letterlijk de buitenkant genoemd mag worden.

Word een pro

Je bezighouden met hoe je koffie er aan de buitenkant uitziet is in dit geval allesbehalve oppervlakkig. Sterker nog, het tegendeel is waar. Ga maar eens kijken in een restaurant of lunchroom waar jij je altijd prettig voelt. De kans is groot dat dit etablissement uniek en herkenbaar servies gebruikt. Dat is omdat men weet dat verschillende soorten koffiemokken tot verschillende ervaringen leiden. Waarom zou je dat dan ook niet toepassen bij jou thuis, waar je toch het vaakst koffie zal drinken?

Creëer je eigen huisstijl

Creëer je eigen huisstijl

Ga maar eens na wat het beste bij jou zou passen. Ben je iemand die allemaal verschillende soorten mokken in de kast heeft staan, elk met een eigen grappig element of een unieke leuke tekst? Of ga je meer voor een strakke, rechtlijnige aankleding, waarbij elke mok hetzelfde is? Het kan allemaal. Waar het om gaat is dat jij een huisstijl creëert die jou geheel eigen is.

Voor als je erg kieskeurig bent

Het kan natuurlijk zijn dat je wel een beeld hebt van hoe je keukenkastje er uit moet zien, maar dat de verschillende soorten koffiemokken die je in de winkel kunt vinden simpelweg niet aansluiten bij wat jij zoekt. Immers het meeste wat je in de winkel zal aantreffen zal tamelijk generiek zijn. Op zich niets mis mee, maar wel lastig als je jouw koffie net dat scheutje ‘jou’ wil geven. De oplossing laat zich raden: Het internet

Maak je eigen mok

Als je in de winkel niet uit de voeten kunt met het aanbod, biedt het web uitkomst. Zoek maar eens naar leuke koffiemokken en je zal blij verrast worden van het aanbod. Je zal snel merken dat de mogelijkheden online eindeloos zijn. Het zal je misschien wat meer kosten dan een setje uit de winkel, maar dan heb je ook wel wat, zoals bijvoorbeeld:

De mok die nooit hetzelfde is

Wat dacht je van een koffiemok waar je met krijt op kunt schrijven? Heel erg leuk voor kinderen, maar natuurlijk ook om je eigen creativiteit op los te laten. Misschien weet je al wat je op je mok gaat schrijven om je partner blij te verrassen op een romantische zondagochtend? In ieder geval heb je met een paar van deze exemplaren altijd verschillende soorten koffiemokken in huis, voor elk dag weer iets nieuws.

De mok die op warmte reageert

Of anders een mok die er anders uit gaat zien als je er warme koffie in schenkt? Vaak levert dit humoristische taferelen op en ook dit zijn natuurlijk leuke dingen voor als je kinderen hebt.

Jouw koffie, jouw wijsheid

Jouw koffie, jouw wijsheid

Misschien hou je van leuke quotes die je aan het denken zetten. Of wellicht heb je meer met grappige teksten, of wordt je meer getrokken door simpelweg lieve woordjes. Online is elke mok een onbeschreven blad en kun je verschillende soorten koffiemokken bestellen met teksten die geheel en al van en voor jou zijn.

Elk recept zijn eigen mok

Als je het als een echte pro wil aanpakken kun je er zelfs voor kiezen verschillende soorten koffiemokken te gebruiken voor verschillende soorten koffie. Zo kun je verschillende formaten, bijvoorbeeld als je kijkt naar een espresso en een cappuccino, toch elk van jouw karakter voorzien.

Zolang het maar van jou is

Zoals je merkt kun je het zo gek niet bedenken of je kan het kwijt in en op een koffiemok. De huisstijl die een goed restaurant eigen is kun je dus ook jezelf aanmeten. Daarbij is het niet belangrijk dat jouw stijl opvalt of op wat voor manier dan ook uniek is. Waar het om gaat is dat je drinkt uit koffiemokken die jou gelukkig maken.

Het echte genieten

Koffie drinken is allang niet meer een kwestie van even snel een slok doorlooptroost achterover slaan. Door de jaren heen heeft koffie steeds meer de status van delicatesse gekregen. Terecht, want een goede koffie is een kunstwerkje. En kunst is er om van te genieten. Kunst is eveneens altijd een totale ervaring. Met koffie is het niet anders. Vandaar dat je voor het echte genieten ook aandacht zal willen besteden aan je koffiemok.

Maak je eigen kunstwerkjes

Maak je eigen kunstwerkjes

Koffie maken is vandaag de dag leuker dan het ooit is geweest. Je kunt er een heus festijn van maken doordat je tegenwoordig de meest verfijnde smaken kunt uitproberen. Weet je eenmaal welke koffie het beste bij je past, breid het genieten dan uit met het zoeken naar de leukste mokken. Verschillende soorten koffiemokken zullen elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan jouw kunstwerkje, maar je zal al gauw merken dat, net zoals bij de smaak van koffie, een bepaald soort koffiemok goed bij je zal passen. Het genieten van de perfecte koffie zal alleen maar groter worden als je er de perfecte mok bij kunt vinden en, net als bij het zoeken naar de perfecte koffie, is het zoeken naar de perfecte mok net zo leuk als het vinden ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here