Modern, verfijnd en snel: De Dolce Gusto Piccolo

0
3227
Dolce Gusto Piccolo

De tijd dat je met een Senseo-apparaat goed voor de dag kwam ligt inmiddels ver achter ons. Apparaten zoals de Dolce Gusto Piccolo bewijzen dat. Dit product is er duidelijk op gericht om binnen een mum van tijd een hoge kwaliteit koffie op tafel te zetten. De vraag is natuurlijk in hoeverre het daarin slaagt.

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Om te beginnen mag gezegd worden dat de Dolce Gusto Piccolo qua uiterlijk met verve afstand heeft gedaan van de ouderwetse doorloopkoffie. Over het futuristische design is duidelijk goed nagedacht en dit apparaat zal op elk aanrecht dan ook goed tot zijn recht komen. Zoals de naam ‘Piccolo’ doet vermoeden is ook het formaat van deze machine een groot pluspunt. Zelfs in de kleinste keuken zal er voor dit apparaat wel een plekje te vinden zijn.

Snel is het zeker

Snel is het zeker

In het begin zal het gebruik van deze machine misschien een beetje puzzelen zijn, maar dat is eigenlijk bij elk koffiezetapparaat wel het geval. Het feit dat je in het begin wellicht een beetje moet zoeken is in zekere zin ook een vorm van genieten: De Dolce Gusto Piccolo heeft immers veel verschillende functies. Er is genoeg te ontdekken dus. Bovendien wijst het gebruik zich na verloop van tijd vanzelf. Er is een waterreservoir en een compartiment waar je capsules in kunt doen. Afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt zal je koffie in enkele minuten op temperatuur zijn. Je zal je wekker dus zeker niet eerder hoeven te zetten om deze koffie in je ochtendroutine in te passen.

De smaak

koffie en smaak

Dit koffiezetapparaat heeft terecht een Italiaanse naam gekregen. Met je ogen dicht laten de aroma’s die van je koffiekopje omhoog komen je makkelijk even in Italië wanen. Koffie is met dit apparaat dan ook echt een delicatesse, zoals koffie eigenlijk hoort te zijn. Bovendien kun je de instellingen naar je eigen smaak aanpassen. In het begin is het misschien een beetje experimenteren, maar al snel zul je dit apparaat onder de knie krijgen en draai je je hand niet meer om voor het perfecte kopje koffie.

Kleine porties, hoge prijzen

Wat opvalt aan het eindproduct is dat de porties klein uitvallen. Dit maakt de Dolce Gusto Piccolo erg geschikt voor mensen die slechts één of twee keer per dag een echt genietmoment hebben met een heerlijk kopje koffie. Ben je echter iemand die wel wat meer koffie drinkt, dan zal dit apparaat je wellicht wat veel geld gaan kosten. Dit product lijkt koffie dan ook echt te zien als een delicatesse. De vraag is natuurlijk of jij dat ook zo ziet.

Kwaliteit mag wat kosten

Bedenk wel dat je met de Dolce Gusto Piccolo koffie kunt maken zoals een barista dat zou doen. Met name als je visite hebt is dit apparaat uitermate geschikt om mensen blij te verrassen bij het natafelen. Het is simpelweg gezegd een machine waar je mee voor de dag kunt komen, chique, stijlvol en smaakvol.

Grotere porties dan?

Een groot voordeel van deze machine is dat deze zowel een automatische als een handmatige stand heeft. Bij de handmatige stand kun je zelf bepalen hoeveel koffie er wordt geserveerd. Je kunt dus wel voor de wat grotere porties gaan, maar het nadeel is natuurlijk dat je uiteindelijke kop koffie dan te slap wordt. De handmatige stand is dan ook vooral geschikt voor als je precies weet hoe sterk jouw koffie moet zijn.

Veel smaken, maar je moet ze maar kunnen vinden

Voor dit apparaat zijn er vele cups te koop, elk met een eigen smaak. Van de meeste smaken zijn ook suikervrije en cafeiïnevrije versies beschikbaar. Je kunt dus letterlijk eindeloos variëren en als je een beetje groots inslaat, kun je je gasten alles aanbieden wat een professionele barista op de kaart heeft staan. De keuze is dus reuze, maar je moet maar net in de buurt wonen van een supermarkt die ze allemaal in het schap heeft liggen. Even snel bij de avondwinkel koffie halen zal bij de Dolce Gusto Piccolo dus niet opgaan.
Een alternatief is dat je capsules inkoopt via het internet. Het voordeel is dat je online meestal kunt kiezen uit het gehele assortiment van beschikbare cups.

Poedermelk?

Poedermelk Dolce Gusto Piccolo

Het klinkt misschien raar voor een apparaat dat koffie als delicatesse respecteert, maar de melk wordt aangeleverd in poedervorm. Of je daarvan houdt is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak, maar voor de meeste mensen zal de smaak van poedermelk afdoen aan de authenticiteit van het eindproduct. Geen enkel apparaat zal perfect zijn, maar je kunt je afvragen waarom men in dit geval heeft gekozen voor poedermelk. Het is begrijpelijkerwijs een keuze die door velen als een verkeerde wordt gezien. Aan de andere kant kun je beargumenteren dat melk in capsules wel zo gemakkelijk is in het gebruik en dat je hiermee een eindproduct op tafel zet dat uitvoerig is getest door de fabrikant zelf.
Bovendien wordt de melk altijd in aparte capsules geleverd. Je kunt er dus voor kiezen om de Dolce Gusto Piccolo uitsluitend voor koffie te gebruiken en om zelf je melk toe te voegen. Het is een beetje meer werk, maar het resultaat maakt het voor jou wellicht de moeite waard.

Klein maar fijn?

Nescafe Dolce Gusto Piccolo koffiezetmachine

Het is vanzelfsprekend dat het kleine formaat van dit apparaat voordelen met zich meebrengt. Je kunt het in principe overal kwijt en eventueel is het ook erg geschikt om mee te nemen op vakantie. Het nadeel is wel dat je weinig water in het reservoir kunt stoppen. Hetzelfde geldt voor het bakje dat het vocht opvangt. Je zal dus regelmatig water moeten bijvullen en even snel moeten schoonmaken. Het is zeker niet veel werk, maar misschien net wat minder gemak dan je van een modern koffiezetapparaat zou verwachten.

Iets voor jou?

Ben je een liefhebber van koffie en heb je behoefte aan een mooi uitziend apparaat dat steevast kwaliteit levert en gemakkelijk is in het gebruik? Dan zal je jaren kunnen genieten van de Dolce Gusto Piccolo. Met name als je een liefhebber van de pure, stevige koffie’s bent zoals espresso of ristretto, dan zal dit apparaat een geweldige aanvulling zijn op je keuken en je elke dag veel plezier geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here