De meest vreemde koffie verhalen

0
2915
Vreemde koffie

Vreemde koffie verhalen 1

Stella Liebeck uit Albuquerque, New Mexico, kreeg bekendheid als een initiatiefnemer in een van de meest opmerkelijke rechtszaken in de geschiedenis – zij is de vrouw die McDonald’s aanklaagde voor de rechtbank, na het morsen van hete koffie en vervolgens haar benen verbrande.

Vreemde koffie vehalen 1

Nu bleek de rechtszaak niet zo opmerkelijk te zijn omdat.Stella Liebeck in de auto op de passagiersstoel zat naast haar kleinzoon toen ze koffie bestelde bij een McDonald’s. Zij ontving de koffie door het raam van een medewerker en het werd aangegeven do in een Styrofoam bekertje.

79-jarige kleinzoon trok met de auto op, Terwijl zij room en suiker toevoegden aan haar drankje. Op het moment dat Stella Liebeck het plastic dekseltje van de beker haalde, kwam er hete koffie uit het bekertje en kwam in haar schoot terecht. De kleding die ze droeg, had de koffie geabsorbeerd en gaf haar derde graad brandwonden voor ongeveer 6 procent van haar lichaam, inclusief haar innerlijke dijen, billen en geslachtsdelen.

Stella Liebeck werd zes weken opgenomen en ondergingen talrijke huid transplantaten. Opgemerkt moet worden dat McDonald’s en andere ketens hun koffie op 80 tot 90 graden Celsius hebben geserveerd – thuis gemaakte koffie word meestal ronde de 50 en 60 graden Celsius geserveerd

Albuquerque

Stella Liebeck probeerde een rechtszaak tegen de fastfoodreus voor een schadevergoeding van $ 20.000, maar deze claim werd verworpen door McDonald’s, wat uiteindelijk toch tot extra andere rechtszaken leidde. Tijdens het rechtbank drama werd duidelijk dat er meer dan 700 mensen zich regelmatig hadden verbrand aan de hete koffie van McDonald’s

Stella Liebeck werd schadeloos gesteld en kreeg hiervoor een bedrag van $ 200.000 voor de kosten te compenseren die zij gemaakt had tijdens haar ziekte bed. Uiteindelijk is dit bedrag naar beneden bij gesteld omdat de jury vond dat zij zelf ook voor 20% schuldig was en werd het bedrag verlaagd tot een som van 160.000 dollar Daarnaast het de jury een andere vrouw ook $ 2,7 miljoen toegekend in een schadeclaim tegen McDonald’s het bedrijf heeft hier behoorlijk wat geld mee verloren en hebben daar om een behoorlijk aantal zaken veranderd om deze gevallen in de toekomst te kunnen voor komen.

Een onderzoek na de uitspraak bleek dat de temperatuur van de koffie bij de lokale Albuquerque McDonald’s was gedaald tot 55 graden Celsius.

 

 

Vreemde koffie verhalen 2

Een jong stel uit St. Petersberg, Florida zijn verslaafd zijn aan koffie, maar de manier waarop ze het innemen is een beetje op de niet-conventionele manier.

Vreemde koffie verhalen 2

Mike en Tina (hun achternamen zijn om privé redenen weggelaten) zijn zich verslaafd aan koffie klysma. Dit unieke duo werd onlangs geprofileerd op de TLC-show Mijn vreemde Verslaving, en beweert dat ze al enkele jaren deze cafeïne klysma’s ondergaan zij beweren dat ze ongeveer z’n honderd klysma’s uitvoeren elke maand.

Na Langdurige maag kwalen waar Tina erg last van had en na wat onderzoek gedaan te hebben was zijn op koffie klysma’s uitgekomen. Zij vond deze alternatieve manier van  behandeling een mooie oplossing en ging het proberen het resultaat was dat zij zicht erg goed voelde en zelfs beter dan al die jaren ervoor. Nadat ze haar resultaten had laten zien en besproken had met Mike wilde hij ook klysma’s gaan uit proberen. Op deze manier zijn zij er allebei aan verslaafd geraakt.

Koffie klysma’s zijn echter erg tijdrovend. Het proces om een liter koffie in een speciale emmer en via een zachte rubberen slang je darm in te krijgen verdeeld over de dag kan elke uren in beslag nemen.

koffie klysma

Mike verteld dat hij de voordelen er wel van in ziet plus wanneer hij een klysma gezet heeft en die na verloop van tijd uitgewerkt is weet hij snel op te staan en naar het toilet te gaan. Vervolgens loopt de koffie dan snel zijn lichaam weer uit.

Het stel heeft zo hun eigen voor keur voor welke koffie soorten ze kiezen. Mike geeft de voorkeur aan een espresso die redelijk koel is terwijl Tina de voorkeur geeft aan een koffie van verschillende merken en diktes ook vind zij het prettig om de koffie wat warmer te hebben.

Doktoren raden overigens de klysma’s niet aan omdat de cafeïne veel sneller in de bloedbaan komen en de hoeveelheid coffeïne die je lichaam binnen krijgt vele malen groter is dan wanneer je een gewone kop koffie zou drinken.

Ook hebben koffie klysma’s een grotere verslaving effect op de gebruiker. Koffie drinken op de gewone manier is toch beter voor lichaam en geest.

 

Vreemde koffie verhalen 3

Olifanten  koffie

Vreemde koffie verhalen 3

Een aantal jaren terug, was te zien in de populaire film “The Bucket List” Een popcultuur in de wereld en op een beetje raar feit over koffie: die de naam had kopi luwak , een zeer gewaardeerde, extreem dure koffie, Het werd gemaakt met bonen die uit de ontlasting van Olifanten werd gewonnen. Sindsdien verschijnen variaties van kopi luwak om de paar jaar als een delicatesse koffie. Vorig jaar was de naam nog olifant poep koffie. Nu Eind 2012 en in de vroege maanden van 2013,  heet het goedje tegenwoordig Black Ivory koffie uit Thailand – gemaakt van koffiebonen die door olifanten werden gegeten en vervolgens werden uitgescheiden door middel van hun ontlasting,The Black ivory koffie is nu de titel van duurste koffie ter wereld. De normale prijs van de koffie bedraagt ​​1.100 euro per kilogram en men verkoopt de koffie in sommige luxe hotels voor ongeveer 50 euro per kop. En in tegenstelling tot eerste versies van kopi luwak, die een beetje controversieel is geworden vanwege de vele mensen die in de Thaise koffie industrie werken en veel verschillende koffie van dit type produceren. de Black Ivory koffie word door een bedrijf geproduceerd door olifanten die in een olifanten opvanghuis leven, en waar ze heel goed behandeld worden. Veel mensen vinden het wel raar dat de koffie bonen een bijzondere melange hierdoor krijgen.

Het is natuurlijk een vreemd verhaal maar de wonderen zijn de werled nog niet uit.Geniet rustig van een heerlijke kop Black Ivory Kofffie.

 

Vreemde koffie verhalen 4

Koffie maak gelukkig.

Uiteraard voelt u zich goed als u een goede kop koffie drinkt en blijkt dat er

Vreemde koffie verhalen 4

een goede wetenschappelijke reden hiervoor kan zijn. Een studie die gedaan is door Honglei Chen, promovendus van het Nationaal Instituut voor Milieu Gezondheidswetenschappen, suggereert dat de antioxidanten die in koffie aanwezig zijn u kunnen helpen beschermen tegen depressies. Uit de studie bleek dat mensen die 4 of meer kopjes koffie per dag drinken ongeveer 10% minder kans hebben om depressief te zijn – en zelfs 2 of 3 kopjes koffie per dag kunnen een depressie helpen voorkomen. Een vergelijkbare studie aan de Harvard School of Public Health vond dat mensen die tussen 2 en 4 kopjes koffie per dag drinken 50% minder kans hebben om zelfmoord te plegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here