De Krups XL2000: De schakel tot de beste cappuccino?

0
3020
De Krups XL2000 De schakel tot de beste cappuccino

Melkopschuimers heb je vandaag de dag in ontelbare soorten en maten. De Krups XL2000 mag zich echter tot één van de bekendere rekenen. Hoog tijd dus om dit apparaat wat beter onder de loep te nemen en te kijken of deze bekendheid terecht is of niet.

Waarom een melkopschuimer

Waarom een melkopschuimer?

De tijd dat je naar een terrasje moet om van een cappuccino of een latte macchiato te genieten ligt al ver achter ons. De melkopschuimer is er zodat je de lekkerste koffie ook gewoon thuis kunt drinken. De vraag is natuurlijk of dit mogelijk is met de Krups XL2000.

Wat hoort een melkopschuimer te doen

Wat hoort een melkopschuimer te doen?

Deze makkelijk te gebruiken opschuimer doet eigenlijk twee dingen: Opschuimen en verwarmen. Dat klinkt simpel, maar het verkrijgen van de juiste melk luistert erg nauw. In het ideale geval krijg je een romige, schuimige en lichtzoete melk van rond de 70 graden Celcius. Wat je in de praktijk vaak tegenkomt is dat de melk te veel belletjes bevat of dat de temperatuur de smaak verhult. Ook kan het voorkomen dat de melk te romig wordt en daardoor niet meer goed mengt met de koffie. Kortom, het is duidelijk wat een melkopschuimer hoort te doen, maar dat maakt het geenszins eenvoudig.

Hoe brengt de Krups XL2000 het ervan af

Hoe brengt de Krups XL2000 het ervan af?

Laten we om te beginnen kijken hoe deze bekende melkopschuimer is in het gebruik. Als we kijken naar het design is duidelijk dat men hier voor een pragmatische uitstraling heeft gekozen. Het robuuste uiterlijk mag er wezen. Het is geen kunstwerkje, maar het gebrek aan pretentie heeft eigenlijk wel zijn charme.

Het geluid van stilte

Het geluid van stilte

Koffie maken gaat vaak gepaard met nogal wat geluid. Het komt daarom als een verademing dat dit apparaat de melk bijna geruisloos opwarmt. Daarmee onderscheidt deze melkopschuimer zich van het merendeel van de opschuimers. Als je met deze machine in alle vroegte een lekkere cappuccino voor jezelf wil maken, kun je dat met een gerust hart doen: Andere mensen zullen niet wakker worden als je de melk opschuimt.

Wel zo makkelijk

Wel zo makkelijk

Nou hoef je voor de meeste melkopschuimers geen raketgeleerde te zijn om ze te kunnen bedienen, maar het mag gezegd worden dat de Krups XL2000 erg eenvoudig in het gebruik is. Je hoeft maar een paar knoppen te bedienen. Wellicht dat je de eerste keer nog de handleiding nodig hebt, maar eigenlijk wijst het zich vanzelf.

Voor als je haast hebt

Voor als je haast hebt

In het ideale geval drink je een kopje koffie om lekker tot rust te komen. Echter we weten allemaal dat de realiteit dit lang niet altijd toelaat. Wil je ’s ochtends voordat je naar je werk gaat nog even snel een lekkere macchiato maken, dan is een melkopschuimer die er een beetje de vaart in zet wel zo prettig. Ook hier valt deze melkopschuimer niet tegen. Gemiddeld duurt het zo’n twee minuten om je melk op te schuimen.

De temperatuur

De temperatuur

Zoals gezegd is het perfecte melkschuim zo rond de 70 graden Celsius. Een paar graden meer of minder zal niet veel uitmaken, maar als de melk te veel afwijkt van de ideale temperatuur zal dit de kwaliteit van je drank niet ten goede komen. Helaas wil dit apparaat het nog wel eens laten afweten waar het de temperatuur betreft. Deze valt vaak een beetje kouder uit dan eigenlijk de bedoeling is. Je zou de melk natuurlijk wat langer kunnen laten opwarmen, maar dat kan weer gevolgen hebben voor de structuur. Echter veel is hierbij ook afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt.

Welke melk gebruik je?

Welke melk gebruik je

De kwaliteit van je schuim wordt voor een gedeelte ook beïnvloed door het soort melk dat je gebruikt. Volle melk, halfvolle melk, lang houdbare melk…elke melksoort levert weer een ander resultaat op. Zo zal je schuim bij volle melk logischerwijs een stuk romiger uitpakken dan als je minder vette melk gebruikt. De kwaliteit van de Krups XL2000 zal hier weinig verandering in brengen. Het is dus aan jou om te experimenteren wat goed werkt en welke melk voor jou de lekkerste koffie oplevert.

Genoeg om te delen

Genoeg om te delen

Wat opvalt aan de Krups XL2000 is dat je met de minimale hoeveelheid melk makkelijk twee cappuccino’s kunt maken. Kortom, het is een ideaal apparaat als je met meerdere koffiedrinkers het huis deelt. Ben je alleen, dan kan het met de Krups XL2000 lastig zijn om zuinig met je melk om te gaan. Of je moet het schuim natuurlijk zo lekker vinden dat je het niet kan laten om elke keer twee cappuccino’s te drinken in plaats van één.

De smaak

De smaak

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de smaak en daar kunnen we kort over zijn: De Krups XL2000 staat garant voor die lichtzoete room die zo heerlijk contrasteert met de stevigheid van de koffie zelf. Het is dan ook niet verbazend dat dit apparaat het er online goed vanaf brengt als je kijkt naar de recensies die het krijgt. De degelijkheid van het design proef je terug in de degelijkheid van het product. Het maken van melkschuim is geen eenvoudig proces, maar met dit apparaat krijg het zo onder de knie.

De prijs

de prijs

Vergeleken met andere melkopschuimers is de Krups XL2000 aan de dure kant. Op zich niet zo verwonderlijk, want de kwaliteit mag er wezen. Je zou de aanschaf ervan dan ook gemakkelijk kunnen zien als een investering, want dat je er heerlijke koffie mee kunt fabriceren staat vast.

Wees wel zuinig

zuinig zijn

Zoals koffie een delicatesse is moet je ook delicaat omgaan met de apparatuur die je nodig hebt om koffie te maken. De Krups XL2000 is makkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken, maar bevat wel een aantal kleine onderdeeltjes die naar verloop van tijd los kunnen gaan zitten. Laat je dus niet te veel misleiden door het stevige uiterlijk, maar check regelmatig even of alles op nog op zijn plek zit. De Krups XL2000 is duurzaam als je er duurzaam mee omgaat.

Word een echte barista

Word een echte barista

Met de Krups XL2000 zul je met plezier en gemak de lekkerste koffie’s uit je mouw schudden. Dat het apparaat zijn werk in stilte doet mag ook met recht een groot pluspunt genoemd worden. Goed, het is zeker niet de goedkoopste onder de opschuimers, maar dat is ook eigenlijk alleen maar terecht. De Krups XL2000 is elke Euro meer dan waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here