Koffiekopjes vs. koffiebekers: Een strijd tussen twee fronten

0
3104
Koffiekopjes vs. koffiebekers Een strijd tussen twee fronten

Koffie, oftewel even genieten en tot rust komen onder genot van de volle aroma’s en de sterke smaak. Maar doe je dat dan door je koffie te drinken vanuit een kopje of een beker? Koffie is koffie, zou je denken, maar de ervaring van het drinken uit een kopje verschilt nogal van die van het drinken van koffie uit een beker. Kortom: Koffiekopjes vs. koffiebekers, welke wint er?

Weinig vs. veel

Een koffiekopje is natuurlijk kleiner dan een stevige mok. Drink je koffie uit een kopje, dan zal je dus minder grote hoeveelheden kunnen drinken. Bovendien heb je in een mok ook wat meer ruimte voor het maken van koffie waar veel melk bij hoort, zoals bijvoorbeeld een cappuccino of een latte macchiato. Een koffiebeker gebruik je als je koffie graag drinkt in Amerikaanse porties. Verkeer je liever in Europese sferen, dan is een koffiekopje wellicht waar je je fijner bij voelt.

Delicatesse vs. cafeïnestoot

Delicatesse vs. cafeïnestoot

In de zaak koffiekopjes vs. koffiebekers moet gezegd worden dat een koffiekopje koffie meer de delicatesse laat zijn die het eigenlijk is. Daarbij is een koffiebeker toch vooral geschikt om de drinker een shot cafeïne toe te dienen. Ook lekker, maar de nadruk ligt bij de beker toch al gauw wat minder op de smaak, terwijl een koffiekopje juist ontworpen lijkt om de smaak van koffie zo goed mogelijk naar voren te laten komen.

Chique vs. warmte

Chique vs. warmte

Juist omdat koffie als delicatesse wordt geserveerd in een kopje, zijn het koffiekopjes die in de regel beduidend chiquer zijn. Aan de andere kant is koffie drinken voor jou niet zozeer iets wat chique hoeft te zijn en vind je het juist lekker om je handen te warmen aan een mooie grote mok. Een koffiekopje dat je met je duim en wijsvinger moet vasthouden zal wat dat betreft weinig warmte bieden.

Functioneel vs. gezellig

Functioneel vs. gezellig

Kijken we naar koffiekopjes vs. koffiebekers, dan kunnen we stellen dat koffiekopjes duidelijk zijn ontworpen voor het drinken van koffie. In dat opzicht zijn ze dan ook erg functioneel te noemen. Maar misschien ga je meer voor de gezelligheid. Een koffiebeker past daar misschien weer beter bij.

Onhandig vs. makkelijk

Onhandig vs. makkelijk

Goed, het gaat wat ver om te zeggen dat koffiekopjes onhandig zijn. Dat zijn ze natuurlijk niet, maar feit is wel dat ze behoorlijk wat fijne motoriek vereisen in vergelijking met koffiebekers. Koffiebekers daarentegen zijn heerlijk gemakkelijk in het gebruik. Een koffiebeker kent in feite geen enkele pretentie. Je kan hem gewoon met beide handen vastpakken en lekker van je koffie genieten.

Uniek vs. voor veel dingen inzetbaar

Uniek vs. voor veel dingen inzetbaar

Koffiekopjes vs. koffiebekers slaat eveneens op het verschil tussen de inzetbaarheid van beiden. Een koffiekopje gebruik je eigenlijk alleen om koffie uit te drinken. Een koffiebeker daarentegen kun je voor bijna van alles gebruiken. Dit maakt dat je van koffiebekers waarschijnlijk meer gebruik zal maken. Bijkomend voordeel is dat je koffiebekers ook kunt gebruiken voor als je kinderen hebt. Niet dat je die koffie moet geven natuurlijk, maar koffiebekers zijn voor kinderen makkelijk te hanteren en bovendien zijn ze iets robuuster.

Het gaat om de ervaring

Koffie drinken moet je eigenlijk zien als een ervaring. Bij die ervaring komen een hele hoop dingen kijken. Koffie drinken is dus veel meer dan de smaak van koffie alleen. De entourage is eveneens een zeer bepalende factor. Entourage is dan misschien een chique woord, maar dat betekent niet dat koffie per se een dure aankleding hoeft te hebben. Misschien ben je iemand voor wie koffie drinken juist het lekkerst is als je ’s ochtends vroeg je handen om een warme mok kan wringen. Of misschien staat een koffiebeker voor jou voor het gemak dat je ervaart als je koffie drinkt, dat moment waarop je even alles los kunt laten en aan jezelf toe mag komen. Daarentegen valt er net zoveel te zeggen voor koffiekopjes. Bij koffiekopjes vs. koffebekers valt niet te ontkennen dat koffiekopjes de voorkeur hebben als je bijvoorbeeld visite ontvangt. Die wil je tenslotte in stijl van koffie laten genieten.

Wat past er beter in jouw huis?

In de zaak koffiekopjes vs. koffiebekers moet vooral ook gekeken worden naar wat er goed past in jouw huishouden. Heb je bijvoorbeeld een huishouden met kinderen, dan zijn koffiebekers altijd wel een goede investering.

Er kan er maar één de winnaar zijn

In de zaak kopjes vs. bekers kan er maar één de winnaar zijn en dat ben jij. Het zal je duidelijk zijn dat de een niet beter is dan de ander, maar dat ze allebei voor net iets verschillende doeleinden zijn ontworpen. Voor jou is het belangrijk te beseffen in hoeverre het servies van invloed is op je ervaring, want hoe je het ook went of keert: Koffie drinken is een rijke ervaring. Die moet gefaciliteerd worden, hetzij door kopjes of bekers.

Het beste van twee werelden

We weten natuurlijk niet hoeveel ruimte je in je keukenkastjes over hebt, maar beter dan koffiekopjes vs. koffiebekers is natuurlijk koffiekopjes en koffiebekers. De koffiebekers kun je bijvoorbeeld gebruiken door de dag heen, of bijvoorbeeld als er kinderen in de buurt zijn. Je kunt zelfs online je eigen mokken samenstellen en zo de leukste ontwerpen in je keukenkast plaatsen. Tegelijkertijd kun je een paar koffiekopjes in huis halen en die bewaren voor speciale gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een kerstdiner of een verjaardag.

Koffiekopjes vs. koffiebekers: Het eindoordeel

Koffiekopjes vs. koffiebekers Het eindoordeel

De conclusie luidt dat je zelf aan de slag moet. Zie de aankleding van je koffie als de kleding die je voor jezelf koopt. Je hebt kleding die je draagt omdat het makkelijk en comfortabel zit, maar je hebt ook kleding die je draagt bij speciale gelegenheden als je goed voor de dag wil komen. Zo leuk als kleding kopen kan zijn, zo moet je het ook zien bij koffiekopjes vs. koffiebekers. In beide gevallen zoek je iets uit dat past bij jou en jouw leven. Je zal merken dat je nog meer van je koffie geniet als je tijd en energie hebt gestoken in de kopjes en de bekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here