Koffiebonen test – Zijn de koffiebonen nog vers?

0
3321
koffiebonen test verhouden koffie

Review: Koffiebonen test 2017

Iedereen begint zijn ochtenden anders, maar een van de bekendste manieren onder de massa is meestal de koffieconsumptie, zij komen in veel verschillende vormen – instant, pre-ground, K-Cups, Nespresso, enzovoort. En ik weet zeker dat we ook allemaal onze eigen voorkeur hebben.

Wat betreft mijn man en ik, geven we er de voorkeur aan om onze koffiebonen test 2017 heel te kopen in plaats van voorgemalen bonen te kopen; de smaak en het aroma zijn krachtiger wanneer ze vlak voor het brouwen van de koffie vers worden gemalen.

Voordat je zegt dat ik klink als een pretentieuze hipster, wil ik zeggen dat koffiebonen ook het extra voordeel hebben dat ze veel langzamer oud worden dan voorgemalen koffie – waardoor de aankoop van hele koffiebonen op de lange termijn rendabeler wordt.

(Ja, ik zou kunnen springen in de hipster barista kruistocht van vers-malen koffiebonen omwille van het behoud van aroma en smaak tonen, maar ik zal je sparen en je in de richting wijzen van de uitstekende pagina van Coffee Confidential die alle redenen opsomt je moet die zak voorgemalen koffie zetten.)

Laten we zeggen dat je al bezig bent met het verzamelen van bonen en dat je je ervaring wilt optimaliseren met de koffie die je hebt gekocht … maar je weet niet meer wanneer je de zak koffiebonen gekocht heb of hoe vers de bonen zijn. Gelukkig is er een zeer eenvoudige koffiebonen test die u kunt doen om de versheid van uw koffie te controleren.

Plaats gewoon een halve kop van je hele koffiebonen in een ritssluiting zak, druk de lucht eruit en verzegel de zak. Laat de zak een nacht staan ​​en controleer hem ‘s ochtends: als de zak meer lucht bevat, zijn de bonen vers. Als de zak plat is, zijn je bonen helaas al bijna vergaan.

Waarom werkt deze koffiebonen truc in 2017?

Waarom werkt deze koffiebonen truc

Het roosteren van groene koffiebonen in die magische bruine koffiebonen die we kennen en liefhebben, creëert veel koolstofdioxide. Normaal gesproken gaat dit gas gepaard met ongunstige zaken, zoals het broeikaseffect of falende emissietests. Maar in het geval van koffie is koolstofdioxide goed – het vormt een barrière tegen de primaire reden voor veroudering in koffie, wat zuurstof is.

Gebrande koffiebonen stoten een grote hoeveelheid kooldioxide uit als ze vers worden geroosterd; zozeer zelfs dat er een ontgassingsstap is in het brandproces. Gedurende deze tijd worden de bonen alleen gelaten om gas te verdrijven en zijn ze niet geschikt voor consumptie. Na ongeveer vijf dagen na het begin van het braden hebben de bonen echter hun hoeveelheid gas uitgestoten en zijn ze klaar voor het brouwen.

Deze koffiebonen blijven kleine hoeveelheden kooldioxide uitstoten terwijl ze vers zijn, maar na verloop van tijd daalt de hoeveelheid uitgestoten gas uiteindelijk tot niets. Op dit punt kan zuurstof de bonen binnendringen en brandt een oxidatieproces dat onomkeerbare veranderingen teweegbrengt in de oliën en chemische componenten die uw koffie subliem doen smaken.

Kortom: als je je bonen in een luchtdichte plastic zak doet en ze een nacht laat liggen, val je eventuele koolstofdioxide op die de bonen kunnen uitstoten. Als er de volgende ochtend geen uitgestoten gas is, zijn je bonen echter al begonnen te oxideren en smaken ze veel viezer (en mogelijk ranzig, afhankelijk van hoe oud ze eigenlijk zijn).

Koffiebonen test 2017:
koffie, koffie, koffiebuzz, Buzz, Buzz!

Koffie, koffie, koffiebuzz, Buzz, Buzz!

We hebben 24/7 koffie in de hersenen bij koffietip.nl en de hoeveelheid literatuur die we hierover hebben is duizelingwekkend. Hier is een koffieprimeur als je meer wilt weten over het hele proces, van boon tot brouwsel. U kunt koken met koffie, koffiedik laten recyclen en uw koffie beter laten smaken met zeezout. We hebben zelfs manieren gevonden om oploskoffie te gebruiken, maar vertel het je barista-vrienden niet!

Laat een reactie achter als je de Review: Koffiebonen test 2017 leuk vindt!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here