Een koffie per dag houdt kanker weg

0
3233
Hospital

In mei 2011 is een studie uitgevoerd door de Harvard School of Public Health, die de link hebben onderzocht tussen prostaatkanker bij mannen en de hoeveelheid koffie dat ze dagelijks drinken. De conclusie uit het onderzoek waren, dat het mogelijk is dat wanneer mannen behoorlijk koffie drinken per dag de kans op prostaatkanker aanzienlijk minder zou zijn dan degenen die het nalaten om koffie te drinken.

Het onderzoek werd uitgevoerd over een periode van 22 jaar, dat dateert van 1986 tot en met 2008, in deze tijd hebben onderzoeksanalisten 47.911 mannen onderzocht en de effecten van hun koffiegedrag gemeten. Tijdens dit onderzoek zagen de analisten dat er in totaal 5.035 mannen prostaatkanker ontwikkelden waarvan 642 zijn overleden

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de mannelijke deelnemers die regelmatig koffie dronken (6 of meer kopjes per dag drinken) hun kans om  prostaatkanker te ontwikkelen met  20 procent afnam, in vergelijking met degenen die geen koffie dronken. Uit het onderzoek bleek ook dat als zware koffie drinkers prostaatkanker ontwikkelden, ze nog minder kans op overlijden door de kanker dan de anderen. Hun risico op het ontwikkelen van een dodelijke prostaatkanker was niet minder dan 60% dit in vergelijking met de gemiddelde man.

Koffiedrinkers die gemiddeld 3 kopjes koffie per dag gemiddeld drinken, zagen hun kans op een dodelijke prostaatkanker dalen, maar het percentageverschil voor deze koffie drinkers was slechts 30%.

Hopital coffee

Er werd ook gezegd dat dit beschermende effect geen direct effect was van het cafeïne in koffie, omdat de analisten constateerden dat drinkers van cafeïnevrije koffie hetzelfde statistisch voordeel hadden tegen over de gene die cafeïne houdende koffie dronken. Dit leidde voor de analisten dat er andere verbindingen in de koffie moeten zitten die dit zelfde positieve resultaat produceren omdat ze fungeren als antioxidanten, ontsteking verminderen en insuline in onze lichamen regelen.

Er kunnen andere omstandigheden zijn die van invloed zijn op deze resultaten, vanwege de steeds veranderende omgeving zouden alle deelnemers hierbij omringd zijn. Er waren bepaalde dingen die tijdens het experiment niet kunnen worden gecontroleerd, zoals de omgeving waarin de deelnemers leefden en werkte, wat de resultaten zou kunnen beïnvloeden. Ondanks dit zijn de resultaten nog steeds redelijk concluderend en voldoende bewijsmateriaal om te stellen dat er een verband bestaat tussen koffie en hoe het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker kan verminderen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here