Een goede espresso maken

0
3246
espresso maken

Drinken van een espresso is voor de meeste mensen een manier van leven geworden, met name degenen die soms een zware dag achter de rug hebben en die de tijd willen nemen om te ontspannen met een kopje verse espresso koffie.

Koffie is zo populair, het wordt aangenomen dat het naast water  het geld als een van de populairste drankjes behoord. De hele wereld houdt van een goede kop koffie daardoor is de jaarlijkse consumptie zo’n 400 miljard koffiebekers over de hele wereld berekend.

De meest snelle koffie- of espresso-drinkers kunnen wel 10 kopjes espresso per dag drinken, zonder te weten waar deze heerlijke drank vandaan komt. Dit hemelse brouwsel komt uit koffiebonen die afkomstig zijn uit altijdgroene bomen die over de hele wereld worden geteeld. De immergroen boom wordt in Latijns-Amerika, Indonesië, Hawaï, Zuidoost-Azië en Afrika gekweekt.

Terwijl het woord espresso van een Italiaans woord stampt en de betekenis heeft van snel of snelst, is het echt een misvatting dat espresso of gemaakte koffie een snel proces moet ondergaan voordat men van de verse espresso smaak kan genieten. Om een ​​goede espresso te maken moet men beginnen met een goede koffievariëteit die een goed brand proces hebben ondergaan. Een goede espresso-maker die wordt door een orginele bekwame Barista kan worden gemaakt heeft een hemelse smaak. De goedheid van een espresso word door zijn aroma worden bepaald.

Koffie drinkers die serieus zijn om goede espresso te maken, moeten investeren in een goede espressomachine. Goede espressomachines komen in een verscheidenheid van merken, maten en prijzen. Je hoeft niet veel uit te geven voor om ​​goede espressomachine te krijgen, omdat er goede espressomakers zijn die redelijk geprijsd zijn. Bij het maken van de espresso, onthoud altijd rekening met dat u de espressomachine inschakelt en goed op laat warmen. Bedrijven die snelle espresso bestellingen hebben, zetten hun machines nooit echt uit om ervoor te zorgen dat het voor elke espressobestelling goed warm wordt geserveerd.

een goed espresso maken

Bij het kopen van koffiebonen is het beter om ze te malen voor u ze gebruikt, omdat ze dan vers uit de verpakking komen en ander na het malen snel smaakverlies hebben wat u natuurlijk niet voor de klant wilt Er moet ook aandacht worden besteed aan het type de manier van malen, waarbij de conische molens de voorkeur hebben dan platte maalmachines. De maler met een conische kop heeft de voorkeur omdat het de bonen kan malen zonder ze te verwarmen en daardoor hun aroma in het proces ten volste behouden

Hoewel de soorten koffiebonen die voor de espresso worden gebruikt goed moeten worden gekozen, moeten Barista’s er ook voor zorgen dat alleen goed gefilterde water voor de espresso wordt gebruikt, aangezien het mineraalgehalte van het water de smaak van de espresso kan beïnvloeden.

Als men een goede koffievoorraad vindt, is de neiging groot om meer te kopen voor je voorraad. Wanneer u dit doet, kunt u de fout maken om de koffie in een diepvries of koelkast te bewaren. Het is het beste om ze zo op te bergen in een verpakking die schoon is en in een donkere en koele omgeving bewaard wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here