Het beste van twee werelden: De Nespresso Lattissima

0
2993
De Nespresso Lattissima

Eigenlijk gaan koffie en melk samen zoals pizza en kaas dat doen. De Nespresso Lattissima is dan ook echt een machine voor de liefhebbers van koffie met melk. In feite is het een koffiezetapparaat en melkopschuimer ineen, handig, modern en bovendien ook nog eens zeer smaakvol.

De buitenkant belooft al heel wat

De buitenkant belooft al heel wat

Smaken verschillen, maar weinig mensen zullen ontkennen dat de Nespresso Lattissima een ongekend strak design heeft. De compacte vormgeving geeft het geheel een bescheiden voorkomen, waardoor het des te verrassender is dat je met dit apparaat in een handomdraai cappuccino’s, latte macchiato’s of juist de subtielere ristretto’s tevoorschijn tovert. Bij het gebruik zul je echter wel snel merken dat het kleine formaat als nadeel heeft dat o.a. het waterreservoir vaak bijgevuld moet worden. Als je jezelf op de vroege ochtend van een genietmoment wil voorzien is dat geen probleem, maar als je een huis vol gasten hebt, dan kan de Nespresso Lattissima een beetje arbeidsintensief worden.

Gemaakt voor elk seizoen

Gemaakt voor elk seizoen

De Nespresso Lattissima is beschikbaar in vele verschillende kleuren. De kans is dus groot dat er een variant is die goed in jouw keuken past. Hoewel het design van deze machine je keuken dus zeker van een modern element zal voorzien, is het goed mogelijk een kleur te kiezen die past in een wat klassiekere omgeving.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het

Eigenlijk heel simpel, maar toch niet helemaal zonder gebruiksaanwijzing. In principe kent de Nespresso Lattissima een aparte knop voor elke specialiteit. Dat maakt het gebruik ervan dus erg overzichtelijk. Het zal dan ook niet lang duren voordat je dit apparaat onder de knie hebt. Toch zal je in het begin misschien wat te stellen hebben met deze machine. Voor een groot gedeelte is dit te wijten aan het formaat. De compactheid is modieus en praktisch bij het opbergen, maar voor het vullen van het waterreservoir moet je je toch in onhandige bochten wringen.

Als je de Nespresso Lattissima voor de eerste keer gebruikt

Als je de Nespresso Lattissima voor de eerste keer gebruikt

Eveneens als gevolg van het formaat zitten de knoppen van dit apparaat dicht op elkaar. Bovendien zijn ze, zeker als je nog moet wennen, moeilijk van elkaar te onderscheiden, zeker niet als je in de vroege ochtend met je slaperige hoofd een cappuccino wil maken. Het kan dus gebeuren dat je in het begin per ongeluk op de verkeerde knop drukt. Het eindresultaat zal nog steeds lekker zijn, maar niet helemaal wat je voor ogen had. Het kan zijn dat dit apparaat dus gepaard gaat met een leercurve.

De Nespresso Lattissima is een beetje aandachtsbehoeftige

De Nespresso Lattissima is een beetje aandachtsbehoeftige

Dit apparaat zal je na elke melkuitgifte vragen om een schoonmaakbeurt. Op zich is dat lang niet elke keer nodig, maar het kan enige irritatie opwekken dat je telkens deze melding krijgt. Aan de andere kant kan het misschien juist prettig voor je zijn dat je Lattissima is ingesteld op goede verzorging. Het is dan ook aan te raden dit minimaal één keer per week te doen, of vaker als je je apparaat veelvuldig gebruikt.

Eindeloos combineren

Eindeloos combineren

Je kunt dit apparaat natuurlijk gebruiken enkel en alleen voor de koffie en er heerlijke espresso’s mee voor de dag toveren. Echter de ingebouwde melkopschuimer zorgt er juist voor dat je met de Nespresso Lattissima eindeloos kunt combineren. Ben je iemand die het leuk vindt om nieuwe smaken uit te proberen, iemand die van de zoektocht naar die perfecte kop koffie net zo kan genieten als van die kop koffie zelf, dan zul je met deze machine eindeloos lol gaan beleven.

Als tijd belangrijk is

Als tijd belangrijk is

In het ideale geval drinken we koffie om even heerlijk tot rust te komen. Het is echt zo’n moment dat je even alle stress los kan laten en lekker kan genieten van jou en de warmte van je koffie. Echter de realiteit is natuurlijk dat we vaak haast hebben en dat koffie, ondanks dat het zo’n heerlijke delicatesse kan zijn, snel klaar moet zijn. Gelukkig scoort de Nespresso Lattissima punten als het gaat om snelheid. Beide reservoirs verwarmen het water en de melk in luttele minuten. Daarbij moet gezegd worden dat de uiteindelijke koffie lekker heet te noemen is. Kortom, de Lattissima werkt snel, maar levert zeker geen half werk.

De smaak van de koffie

De smaak van de koffie

Die valt bij de Nespresso Lattissima zeker niet tegen. Mede omdat de koffie een goede temperatuur heeft zullen de aroma’s alleen al een glimlach op je gezicht doen verschijnen. Het feit dat dit apparaat zoveel variatiemogelijkheden heeft zorgt er natuurlijk voor dat je zelf veel invloed hebt op de uiteindelijke smaak van je koffie. In ieder geval zal de kracht van je koffie bij deze machine goed bewaard blijven. De sterkte kun je zelf bepalen.

En de melk?

En de melk

Dit apparaat heet natuurlijk niet voor niets ‘Lattissima’. De kwaliteit van de melk is dan ook uitmuntend. De melkopschuimer zorgt voor een heerlijk luchtige, lichtzoete melk, precies zoals die hoort in een cappuccino of een latte macchiato.

Is het iets voor jou?

Is het iets voor jou

De Nespresso Lattissima is in de eerste plaats vooral geschikt voor als je van koffie met melk houdt. Ben je iemand die het negen van de tien keer houdt bij een ristretto of een espresso, dan zal dit apparaat waarschijnlijk een beetje een overbodige investering voor je zijn.
Eveneens is de Nespresso Lattissima vooral geschikt als je het wil gebruiken voor 1 of 2 personen. Het kleine formaat kent veel voordelen, maar feit blijft dat het totale volume van deze machine beperkt is. Veelvuldig gebruik betekent dus veel bijvullen.

Tot slot

tot slot de Nespresso Lattissima

Met de Nespresso Lattissima kun je als liefhebber van koffie jaren plezier beleven. Bovendien zijn de losse elementen geschikt voor in de vaatwasser, dus het onderhoud vergt minimale moeite. Ben je iemand die houdt van melk in de koffie, dan is de Nespresso Lattissima eigenlijk een ‘must have’ en misschien wel een betere investering dan een reguliere Nespresso-machine. Daarnaast is het ook echt een apparaat voor als je van experimenteren houdt. Weet je al precies hoe je perfecte kop koffie smaakt, dan heeft de Lattissima wellicht weinig verrassingen voor je petto. Ben je echter van mening dat jouw perfecte kop koffie nog in de toekomst ligt, dan is de Lattissima mogelijk de sleutel tot het ontdekken ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here