Barista competities

0
2968
Barista

Een Barista is een persoon die van koffie bereiden zijn beroep heeft gemaakt in een koffiehuis. Vooral streeft hij of zij er naar een perfecte espresso te creëren voor u. De Barista beschikt over uitgebreide kennis over verschillende soorten bonen en roosterprocessen en heeft de technische vaardigheden die nodig zijn om de espressomachine goed te beheersen.

Baristas beschouwen het maken van koffie als kunst en zij presteren eigenlijk voor hun klanten elke keer zo goed mogelijk om een espresso, cappuccino, caffe latte of caffe mocha te bereiden. Echter, als ze een groter publiek willen en zich als een echt getalenteerd Barista beschouwen, kunnen ze overwegen te concurreren in een Barista competitie. Deze wedstrijden vinden jaarlijks plaats en worden op lokaal en nationaal niveau gehouden. De ultieme titel om te winnen is de World Barista Championship.

 

Het World Barista Championship

Het World Barista Championship werd voor het eerst in Monte Carlo gehouden in het jaar 2000 en het werd snel een bekend evenement waar de beste Baristas uit verschillende landen strijden voor onder meer de titel espresso superieure. Het World Barista Championship vindt jaarlijks plaats in een ander land en kunnen alle concurrenten winnaars worden op de World Barista Championship

koffie hart

In de Verenigde Staten heeft de Specialty Coffee Association of America (SCAA) verschillende lokale Barista-wedstrijden. Er zijn tien regio’s, en elke staat is toegewezen aan een regio. Lokale wedstrijden worden gesponsord door bedrijven, en de winnaar van elk van de lokale evenementen heeft de kans om te proberen de jury te imponeren op het US Barista Championship. Er zijn veel Barista wedstrijden in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Canada, Australië en Midden-Amerika hebben ook Barista-wedstrijden op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

In een Barista competitie moeten de rechters zowel de kanshebbers als de koffiedranken beoordelen die zij maken. De criteria op basis waarvan ze elke Barista scoren betreffen de kwaliteit en smaak van de drank, persoonlijke presentatie, techniek en ook de presentatie van de koffiedrank.

De Baristas strijden tegen de klok omdat ze slechts 15 minuten krijgen om hun kwaliteiten uitvoeren. Ze hebben ook 15 minuten voor de werkelijke presentatie om met elk detail voor de show te bereiden – ingrediënten zoals siroop, chocolade hagelslag of alles wat je kunt denken, behalve alcohol, kopjes, bakken, blenders, mixers en draagbare branders. Deelnemers nemen zelfs hun eigen koffie mee naar de wedstrijd. Na hun drankjes hebben Baristas 15 minuten om hun machines schoon te maken voordat ze ruimte maken voor een andere deelnemer. De espressomachines die bij de wedstrijd worden gebruikt, zijn essentieel voor de smaak van de koffie. De machines moeten absoluut schoon en vrij van onzuiverheden zijn.

Tijdens de 15 minuten prestatie interval moet Baristas hun vaardigheden bewijzen door 4 espresso’s, 4 cappuccino’s en 4 standaard drankjes te creëren. Vier onafhankelijke jury leden die op de kwaliteit van het drinkproces controleren en beoordelen. Tijdens de voorbereiding van de dranken moeten de Baristas hun werk presenteren, details geven over de ingrediënten die ze voor het publiek hebben gebruikt en ook de jury leden als klanten in een koffiewinkel behandelen. Dit is voor de Barista’s een stressvolle ervaring dat kunt u zich voorstellen.

Nadat de espresso’s en cappuccino’s, die met melk kunst zijn afgemaakt – waardoor er ingewikkelde ontwerpen en afdrukken in de schuimmelk zijn te zien,Het is de originele creatie van de elke concurrent en dit is waar Baristas hun creativiteit en vaardigheden onthullen om roast, siroop, stoom en afscheiding van melk te onthullen en allerlei ingrediënten en smaken te gebruiken die hun dranken in mooie kunstwerken veranderen. De Baristas kunnen geduld opbrengen om soms zelfs maanden te experimenteren om de perfecte drank uit te vinden zodat die hen de overwinning kan brengen.

Hier zijn enkele voorbeelden van dranken die Barista kampioenen hebben uitgevonden:

Troels Poulsen, de World Barista Championship 2005, creëerde een drankje genaamd ESB, zoals in “beter zintuiglijke balans” door combinatie van gesmolten peper-gel-, espresso- en lavendelstroop. Phuong Tran, de 2005 Barista Champion van 2005, werd geïnspireerd door haar kindertijd in Het creëren van de Crimson Sage, een drankje gemaakt van suikerriet sap, wit peperpoeder en gestoomde melk die door selderijbladeren wordt ingevoerd. Ze zei dat ze als een kind hield van suikerriet sap met ijs en ze droomde altijd om het in een drankje te gebruiken. Somme Piccolo, de Canadese Barista Championship winnaar van 2004, creëerde “Insieme” door ruwe suiker, eidooiers, curry, bitterzoet Chocolade met melk. Bronwen Serna, USA Barista Champion van 2004, getiteld haar drankje “Sweetness” omdat het belangrijkste “geheime” ingrediënt honing was. Ze gebruikte ook donkere chocolade poeder en diende het op met een donker chocolaatje.

Baristas trainen hard voor deze wedstrijden, vooral als ze de kans hebben om deel te nemen aan het World Barista Championship. Ze proberen hun techniek perfect te brengen en hun programma samen te stellen. Tijdens de wedstrijd moet alles vlot werken, en je kunt geen fouten veroorloven. Ze kunnen eigenlijk worden vergeleken met atleten die voor de Olympische Spelen repeteren, omdat sommige van hen zelfs coaches hebben die soms de rol van rechters spelen ter voorbereiding van de wedstrijd.

Barista training

Nou, misschien na het lezen van de competitieve eisen kan het verstandig zijn om een ​​beetje op je vaardigheden op te poetsen. Er zijn verschillende manieren om een basis opleiding als Barista te krijgen of om uw bestaande vaardigheden te verbeteren:

Boeken en handleidingen. Er zijn veel boeken of handleidingen beschikbaar die u stap voor stap doorgaan met de processen van het maken van een espresso, een cappuccino en een andere speciale koffiedrank. Het nadeel is dat je alleen nog foto’s hebt om te kijken naar wat het voor beginners moeilijk maakt om de details van de methodes te zien. Video’s. Deze bieden zowel visuele modellering als commentaar op hoe u de perfecte kopje espresso.Training lessen kunt produceren. Er zijn trainingslocaties in de meeste gebieden die cursussen aanbieden die variëren van drie uur tot een volle dag om de geheimen van een Barista te leren. Veel van deze programma’s hebben ook betrekking op hoe u voor de espressomachine wilt zorgen en een certificaat aanbieden. Sommige ervaren Barista bieden persoonlijke training of montering aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in een Barista of in het verbeteren van hun vaardigheden.

Wat je ook wilt doen, als je een talent hebt om een ​​fantastische kopje espresso te maken, moet je overwegen om een ​​Barista competitie te betreden. U ontmoet andere mensen die uw passie voor koffie delen en zullen zeker nieuwe ideeën krijgen om in uw koffiewinkel te proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here